Bestandele:
8 k (1kg) meelblom
250 g (1/2 pd) botter
1 k suiker
1 eier
500 g (1 pd) goue stroop
4 t fyn gemmer
3/4 e koeksoda
1/2 k melk
1/2 t sout
Metode:
Klop die botter en saam tot dit goed gemeng is. Voeg die eier
en die melk by en meng deeglik Voeg die goue stroop by.
Sif die meelblom, die koeksoda en gemmer saam. Voeg dit
om die beurt met die melk by die bottermengsel.
Meng alles goed saam en knie tot dit 'n gladdy stywe deeg
vorm.
Vorm balletjies so groot soos okkerneute en druk hulle met
die duim effens plat op 'n gesmeerde bakplaat.
Bak 8 tot 10 minute in 'n matige oond 180 grade C (350
grade F).
Hierdie resep is voldoende vir omtrent 10 dosyn koekies
Kors:
Halwe pakkie Nutty Crust-beskuitjies, gekrummel
25ml botter gesmelt
Meng die beskuitjiekrummels en botter en druk dit vas in 'n
gesmeerde losboompan, 240mm in deursnee.
Vulsel:
125 ml Vars room
2 Sakkies Orley Whip
1 Blikkie (380g) karamel
1 Bakkie (250g) geroomde maaskaas
15 ml (Een koevertjie) gelatien, opgelos in 125ml water
125 ml Strooisuiker
10 ml Karamelgeursel
Metode:
Klop elkeen van die twee rome afsonderlik styf en hou
eenkant.
Klop die karamel en maaskaas saam.
Roer die opgeloste gelatien, strooisuiker en geursel by die
karamelmaaskaasmengsel.
Vou die twee styfgeklopte rome in en giet die mengsel in die
kors. Laat stol oornag in die yskas.
Versier met kappertjies of gerasperde sjokolade.
Bestandele:
3 kg Bruismeel (1 ½ kg)
750 ml suiker (375 ml)
10 ml Sout (5 ml)
30 ml Bakpoeier (15 ml)
9 Eiers (Ekstra groot) (5)
1 Liter karringmelk (2 500ml)
750 g Margarien (375 g)
Metode:
Meng droë bestanddele. Voeg effens gesmelte margarien by.
Meng deeglik tot fyn krummels.
Klits eiers goed. Klits melk daarby en voeg by mengsel.
Meng goed - knie heelwat vir beter tekstuur.
Maak bolletjies so groot soos hoendereiers en vul 6
gesmeerde beskuitpanne (afhangende van grootte van
panne).
Bak teen 180º C vir een uur. Laat heeltemal afkoel.
Breek in stukke en droog 4 ure in oond teen 100º C
Bestandele:
2 k meel
4 k oats
2 k klapper
2 k suiker
250 g margarien
3 t stroop
2 t koeksoda
Metode:
Smelt botter & stroop (moenie kook nie net smelt)
Voeg koeksoda by. Meng die droeë bestanddele saam
Gooi stroop by droë bestanddele
Gooi in 'n oondpan en druk vas.
Bak vir ± 10 - 15 min teen 180° C. Haal uit en sny dadelik