koeke en koekies

gemmerkoekies

Bestandele:

8 k (1kg) meelblom

250 g (1/2 pd) botter

1 k suiker

1 eier

500 g (1 pd) goue stroop

4 t fyn gemmer

3/4 e koeksoda

1/2 k melk

1/2 t sout


Metode:

Klop die botter en saam tot dit goed gemeng is. Voeg die eier

en die melk by en meng deeglik Voeg die goue stroop by.

Sif die meelblom, die koeksoda en gemmer saam. Voeg dit

om die beurt met die melk by die bottermengsel.

Meng alles goed saam en knie tot dit 'n gladdy stywe deeg

vorm.

Vorm balletjies so groot soos okkerneute en druk hulle met

die duim effens plat op 'n gesmeerde bakplaat.

Bak 8 tot 10 minute in 'n matige oond 180 grade C (350

grade F).

Hierdie resep is voldoende vir omtrent 10 dosyn koekies

karamel-yskaskoek

Kors:

Halwe pakkie Nutty Crust-beskuitjies, gekrummel

25ml botter gesmelt

Meng die beskuitjiekrummels en botter en druk dit vas in 'n

gesmeerde losboompan, 240mm in deursnee.

Vulsel:

125 ml Vars room

2 Sakkies Orley Whip

1 Blikkie (380g) karamel

1 Bakkie (250g) geroomde maaskaas

15 ml (Een koevertjie) gelatien, opgelos in 125ml water

125 ml Strooisuiker

10 ml Karamelgeursel


Metode:

Klop elkeen van die twee rome afsonderlik styf en hou

eenkant.

Klop die karamel en maaskaas saam.

Roer die opgeloste gelatien, strooisuiker en geursel by die

karamelmaaskaasmengsel.

Vou die twee styfgeklopte rome in en giet die mengsel in die

kors. Laat stol oornag in die yskas.

Versier met kappertjies of gerasperde sjokolade.

karringmelkbeskuitjies

Bestandele:

3 kg Bruismeel (1 ½ kg)

750 ml suiker (375 ml)

10 ml Sout (5 ml)

30 ml Bakpoeier (15 ml)

9 Eiers (Ekstra groot) (5)

1 Liter karringmelk (2 500ml)

750 g Margarien (375 g)


Metode:

Meng droë bestanddele. Voeg effens gesmelte margarien by.

Meng deeglik tot fyn krummels.

Klits eiers goed. Klits melk daarby en voeg by mengsel.

Meng goed - knie heelwat vir beter tekstuur.

Maak bolletjies so groot soos hoendereiers en vul 6

gesmeerde beskuitpanne (afhangende van grootte van

panne).

Bak teen 180º C vir een uur. Laat heeltemal afkoel.

Breek in stukke en droog 4 ure in oond teen 100º C

oats koekies

Bestandele:

2 k meel

4 k oats

2 k klapper

2 k suiker

250 g margarien

3 t stroop

2 t koeksoda


Metode:

Smelt botter & stroop (moenie kook nie net smelt)

Voeg koeksoda by. Meng die droeë bestanddele saam

Gooi stroop by droë bestanddele

Gooi in 'n oondpan en druk vas.

Bak vir ± 10 - 15 min teen 180° C. Haal uit en sny dadelik