souse

kaassous

15 ml margarien

250 ml melk

15 ml meel

250 ml kaas

30 ml sagte broodkrummels


Sny aartappel in 1 cm skywe Ontvel tamatie & rasper

Kook aartappelskywe to sag,Plaas in 'n bak

Braai olie, uie & rissie & voeg maalvleis by

Voeg tamatie, geurmiddels, sout & peper by

Prut , Skep oor aartappels


Gooi van die kaas in witsous en die res saam met die

broodkrummels bo-oor vleis

mostertsous

Bestandele:

2 eiers

driekwart koppie suiker

1 koppie wit asyn

1 teelepel mostert

1 teelepel maizena meng met bietjie asyn


Meng alles en kook oor lae hitte en roer aanhoudend.


tamatiesous

Bestandele:

10 pd ryp tamaties

2 uie

2 tot 4 huisies knoffel

1 pint asyn

1 e naeltjies

1 e piment

1 e peperkorrels

1 e stukkies pypkaneel

2 e sout

1 e mosterd

1 k suiker


Verwyder die skille van die tamaties. Skil die uie. Rasper of

maal die tamaties, die uie en die knoffel

Kook oor stadige hitte tot dit sag is en vryf dit met 'n

houtlepel deur 'n sif om al die pitte te verwyder

Voeg die asyn, die suiker, die sout en die mosterd by en

knoop die speserye in 'n kaasdoekie toe. Voeg dit ook by

Kook die mengsel en roer af en toe tot die volume omtrent

een derde verminder het en die sous die dikte van witsous

het. Verwyder die speserye

Gooi dit in 'n skoon, droë, warm bottles en verseël hulle

terwyl hulle nog warm is.