15 ml margarien
250 ml melk
15 ml meel
250 ml kaas
30 ml sagte broodkrummels
Sny aartappel in 1 cm skywe Ontvel tamatie & rasper
Kook aartappelskywe to sag,Plaas in 'n bak
Braai olie, uie & rissie & voeg maalvleis by
Voeg tamatie, geurmiddels, sout & peper by
Prut , Skep oor aartappels
Gooi van die kaas in witsous en die res saam met die
broodkrummels bo-oor vleis
Bestandele:
2 eiers
driekwart koppie suiker
1 koppie wit asyn
1 teelepel mostert
1 teelepel maizena meng met bietjie asyn
Meng alles en kook oor lae hitte en roer aanhoudend.
Bestandele:
10 pd ryp tamaties
2 uie
2 tot 4 huisies knoffel
1 pint asyn
1 e naeltjies
1 e piment
1 e peperkorrels
1 e stukkies pypkaneel
2 e sout
1 e mosterd
1 k suiker
Verwyder die skille van die tamaties. Skil die uie. Rasper of
maal die tamaties, die uie en die knoffel
Kook oor stadige hitte tot dit sag is en vryf dit met 'n
houtlepel deur 'n sif om al die pitte te verwyder
Voeg die asyn, die suiker, die sout en die mosterd by en
knoop die speserye in 'n kaasdoekie toe. Voeg dit ook by
Kook die mengsel en roer af en toe tot die volume omtrent
een derde verminder het en die sous die dikte van witsous
het. Verwyder die speserye
Gooi dit in 'n skoon, droë, warm bottles en verseël hulle
terwyl hulle nog warm is.